arrow_drop_up

Dit jaar geeft de Jacobikerk Utrechters de gelegenheid om het kerstfeest vanuit een nieuw perspectief te beleven. In verscholen hoekjes in de monumentale stadskerk zijn verschillende winter- en kerstscènes te vinden, geïnspireerd op het werk van de Londense streetartist Slinkachu en de Leeuwardense fotograaf Michel Tilma. Oud en jong kunnen onder meer op zoek naar de kleine - heel kleine - baby Jezus.

Grote tafels, veel gezelligheid en versieringen… we zouden bijna vergeten dat Kerst gaat om een kleine baby die in sobere omstandigheden werd geboren. Volgens Willem Jan de Hek, één van de twee predikanten van de Jacobikerk, past het goed bij Kerst om het juist te zoeken in het kleine. Ook de herders en de wijzen zochten iets op ongewone plaatsen.” Een mooie symbolische bijkomstigheid: “In de geboortekerk in Bethlehem kun je alleen knielend of bukkend naar binnen door een klein deurtje. Ook bij ons ‘kleinste kerstfeest’ moet je door de knieën gaan om de kerstscènes te kunnen zien.”

Met behulp van een kaartje waarop alle tafereeltjes staan afgebeeld, kunnen gasten op zoek gaan naar de verschillende mini-kerstvoorstellingen. Het kleinste kerstfeest is geopend op dinsdag 10 en donderdag 12 december (8.30-16u) en donderdag 17 december (8.30-12u) en in het weekend van 14-15 en 21-22 december van 12-16u en na afloop van de kerkdiensten op 24 en 25 december.