arrow_drop_up

Het Grote Utrecht Stadsdiner: deel je maaltijd, geef om je stad!

Donderdag 17 oktober 2024 is Wereldarmoededag. Het thema dit jaar is de relatie tussen armoede, voedsel en gezondheid en hoe dit van generatie op generatie doorwerkt. We staan erbij stil dat:

  • (gezond) eten niet vanzelfsprekend is
  • samen eten verrijkend is

Doe daarom mee met het Grote Utrecht Stadsdiner! Ook de Jacobikerk doet mee. Dit jaar organiseren wij het samen met de Domkerk (in de Jacobi). Op bijna dertig locaties in de stad zitten duizenden Utrechters voor de vijfde keer als één grote familie met elkaar aan tafel. Jij hoort erbij, mee-eten is gratis! Bijdragen (naar draagkracht) in verband met wereldarmoededag zijn welkom via Geef om je Stad.

Milouda’s Couscous

Het recept is dit jaar afkomstig van Milouda. Milouda is initiatiefnemer van Kookgroep Kanaleneiland. In het filmportret kun je zien hoeveel de kookgroep voor vrouwen betekent.
In de video kookt Milouda haar gerecht ‘Milouda’s Couscous’ samen het Hanane. Laat je inspireren en experimenteer zelf met groenten en kruiden, want couscous kun je op heel veel manieren klaarmaken.

Jacobikerk
Een maaltijd rondom het thema armoede staat in de Jacobikerk in een lange traditie. In de Middeleeuwen was hier een Armenpot, waaruit wekelijks uitdelingen plaatsvonden van schotels met brood, boter en een bon voor bier. Op dezelfde plek zetten we nu een lange rij tafels in de kerk om met elkaar te eten! Kleed je warm aan, want er is geen verwarming in de kerk.

  • donderdag 17 oktober 18-21u
  • Jacobikerk, St Jacobstraat 171 (ingang schuin achter standbeeld Anton Geesink)
  • zorg voor warme kleding, de kerk kan fris zijn
  • (gratis) aanmelding hieronder: